מה ההבדל בין החלפת שם להוספת שם?

בסד
שלום לגבי שינוי או החלפת שם מה ההבדל ומתי עושים כן ישר כח

תשובה:

שלום רב,

למעשה לא אמור להיות הבדל בין החפלת שם לבין הוספת שם. כי הרעיון של הוספת שם הוא בעצם החלפתו. במקום שעד כה קוראים לו "ראובן" עכשיו קוראים לו "חיים ראובן". ראה בשו"ע אבה"ע סי' כט סעי' יד שדנים הפוסקים האם זה נחשב לשם אחד וממילא יש כאן החלפת שם. או שאין זה אלא שתי שמות, ואם כך זה לא ממש החלפת השם.

הסיבה שמחליפים את השם מוזכר בגמרא באחד מהדברים שאנשים עושים בעת צרה. והרעיון הוא שהגזירה שניחתה על ראובן לא תחול על שמעון.