חיוב עונה במקרה שהאישה נוסעת למה ימים

אשה שנוסעת מהבית למספר ימים , האם יש חיוב עונה לבעל ?

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם יש חיוב פקידה גם כשאישה נוסעת למקום רחוק. רק בעבר לא היה מושג כזה. האישה נשארה בקרבת הבית. והבעל היה נוסע מדי פעם. אבל היום שהמצב השתנה מן הסתם אין הבדל.

אלא שכמה ימים אני לא יודע אם יש חיוב פקידה. בהגהות היעב"ץ ליבמות סב,ב כתב שכמה ימים והוא חוזר תוך זמן חיוב עונה אין חיוב פקידה. אולם בשיעורי שבט הלוי סי' קפד עמוד מ', הביאו וכתב שהיום שנוסעים למקום רחוק ויכולים לחזור גם תוך כמה ימים מסתבר שיש חיוב פקידה.