'מחוסר אמנה' כאשר ההבטחה תלויה בספק

לכבוד הרב הגאון,
אני רוצה למכור את דירתי ולקנות אחרת. בא אלי קונה ודברנו בעל פה שאני מוכר לו בסכום מסוים ללא חוזים עד שאני ימצא דירה אחרת, ולבסוף מצאתי, וגם בעל הבית סיכם עימי בעל פה שהוא מוכר לי עד שהוא ימצא גם כן דירה אחרת לעצמו. ובינתיים עברו כמה חודשים והכל ב'אוויר', ובא קונה אחר ורוצה לקנות את דירתי ביותר כסף מהראשון, האם אני מחויב למכור לראשון?

תשובה:

שלום רב,

אינך מחויב למכור לראשון.

מקורות:

במקרה זה כל הסיכום תלוי בספק אם ימצא דירה אחרת ובינתיים יכולים להשתנות הרבה דברים וממילא אין סמיכות דעת ואין איסור 'מחוסר אמנה'. כל שכן שיש סוברים שאם מצא מחיר יותר טוב הרי זה כ'תרי תרעי' ומותר לחזור.