שהיית בני ישראל במצרים

שמעתי משהו ואני לא יודעת אם זה נכון. אמרו לי שעם ישראל היה אמור להיות במצרים במשך 40 שנה, ובסוף הם היו רק 210 שנים, כך שהם לא היו בשלים מספיק, ולכן הם חטאו במדבר. האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר כזה דבר. אדרבה בברית בין הבתרים (יותר ממאתים שנה מירידת יעקב למצרים) אמר הקב"ה לאברהם ועבדום ועינו אותם ארבע מאות שנה. אלא שחז"ל פירשו שתחילת הספירה מתחילה בלידת יצחק. (ראי ברש"י פרשת לך לך פרק טו פסוק יג). כך שאני לא מכיר את מה שאת כותבת כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני לא מבינה. התשובה מאד חשובה לי. הנה השאלה הנכונה: האם בגלל שעם ישראל לא היה 400 שנה במצרים אלא פחות מכך לכן הם לא היו בשלים מספיק לעמוד בנסיונות של המדבר?