לא תחנם במכירת חנות

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים

רציתי לדעת אם יש איסור למכור חנות לערבי?
במידה ואין איסור אין שאלה, אלא אם יש איסור רציתי לדעת מה אפשר לעשות, שהרי לאימי (אינה שומרת מצוות) יש חנות בנצרת עלית ששווה בערך 200000 ₪ וזה כל נכסיה והיא ביקשה ממני לעזור לה במכירת החנות, היום עלתה לי השאלה לגבי מכירת חנות לערבי, ואנו כבר אחרי סגירת חוזה ונתינת מקדמה מצידו, ואולי צריך לציין שהקונה הערבי הוא עורך דין.

תשובה:

שלום רב,

האיסור לא תחנם ודאי שייך גם בחנות. וכפי שנפסק בהלכה שזה נאמר על בתים ושדות. כלומר, גם קרקעות שלא גרים שם, אלא לצורכי פרנסה גם בזה יש איסור לא תחנם. וממילא ודאי גם בחנויות.

יש כאלה שאולי יסכימו להקל באופן שזה נמכר לישמעאלי ובדעת הדחק שזה מקום הפסד מרובה. וזאת על פי מה שכתב בעל המזבח אדמה שהעיד שבירושלים לפני 300 שנה (בתקופתו) נהגו לקהל בזה בתנאים הללו. אבל ודאי שיש לנסות שלא להגיע לזה