זכויות יוצרים בתמונות

יש אתר בינלאומי שמציע תמונות להורדה תמורת תשלום (שאטרסטוק)- בעבר השתמשתי שימוש מסחרי בשתי תמונות ממנו שהוריד עבורי חבר שיש לו מנוי לאתר. לאחרונה התברר לי שע"פ הכללים שלהם השימוש מותר רק למי שמוריד ומשלם בעצמו, אך אין זה מתיר שימוש מסחרי למישהו אחר.
שאלתי היא האם כעת אני חייב לרכוש כדין את התמונות שהשתמשתי?
לכאורה זה תלוי במחלוקת האם זכויות יוצרים [שכן יוצר התנומה מכר את זכויותיו לאותו אתר] היא בעלות ממש (כך הבנתי שסובר הגרז"ן) או תקנה חיצונית למניעת הפסד מהיוצר, וכאן לא היה כל הפסד.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לא הבנתי ממש למה אין הפסד, הרי אם לא תוכל לקבל מהחבר בחינם תהיה מוכרח לקנות ישירות ובכך שלקחת חינם גרמת מניעת ריווח. נראה לי שמדובר באותו סוג של הפסד שיש בכל הפרת זכויות יוצרים.