יום טוב שני – אדם שעקר דירתו לחו"ל וכוונתו לחזור לארץ ישראל

כבוד הרב שלום רב! לפני שנתיים בעלי, אני וביתי עברנו לגור מת"א לארה"ב. אנחנו משתדלים להגיע בחגים לארץ ישראל כדי שנוכל לחגוג אותם עם כל המשפחה שלי. וכן בעתיד אנחנו מתעדים לחזור לארץ ישראל ב"ה (אין לנו תאריך חזרה כרגע קבוע), האם עלינו לחגוג יום טוב שני של גלויות בארץ ישראל? אציין, ששמירת יום טוב שני של גלויות מאד לא נעימה עבורי ומעכירה לי את אווירת החג. תודה מראש על התייחסותך!

תשובה:

שלום רב

כיון שאין לכם תאריך חזרה קבוע בעצם נראה שלא מאוד מוחלט אצלכם בבירור שתחזרו, ויש סיטואציה אפשרית שבסוף תצליחו שם ותשארו, ולכן נראה שעליכם לנהוג שני יו"ט כדין בני חו"ל. רק מי שמוחלט אצלו בלי כל ספק שהוא חוזר והיציאה יש לה תכלית מוגדרת מאוד ומסוימת שמטבעה אמורה להסתיים, דינו כבן ארץ ישראל.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ד סי' ד. וראה פרטי הדינים והחילוקים בענין זה בס' יו"ט שני כהלכתו של הרב פריד פרק ה.