הכנה מיום טוב לחול – הוצאת אוכל מהמקפיא

שלום.

א. האם מותר לכתחילה לתלות קישוט שאורכו למעלה מ-32 ס"מ במקום שבמילא לא יושבים מתחתיו – למשל שקישוט מעל שלחן האוכל, כך שודאי שלא ישבו מתחתיו?

ב. האם מותר להוציא ביום טוב (כלומר יום שני) בצהריים בשרים קפואים מהמקפיא על מנת לאכול אותם ביום שני בערב?

תודה.

תשובה:

שלום רב

  1. מותר אא"כ הוא חוצה את כל הסוכה, אבל לא כדאי לעשות זאת, תמיד יכולים להזיז את השולחן ולשבת שם.
  2. אסור להוציא אוכל מהמקפיא לצורך הלילה, אא"כ זה יפשיר כבר מבעוד יום ולא ניכר כל כך שזה לצורך הלילה [במקרה שלא יפשיר מעבר לאיסור הכנה יש גם בעיה של מוקצה].

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תרסז ס"ק ה בשם החיי אדם.