עד מתי אפשר להדליק נרות שבת

ערב טוב כבוד הרב
מה הזמן המאוחר ביותר שאפשר להדליק נרות שבת בדיעבד?
זה בשביל מישהי שרוצה להתחיל להדליק נרות אך יכול להיות שתרדם.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

עד חמש דקות לפני השקיעה. זה שיעור זמן תוספת שבת (ראה שו"ת מהרש"ג סי' לח וסי' סו). אבל צריך לשים לב שלא לגלוש חלילה מעבר לשעה הזו, זה מדי סמוך לשקיעה, והיא עלולה לעבור חלילה על איסור שבת. כמו כן, השקיעה שונה בכל מקום, ויש להחמיר לכאורה עשר דק' לפני הזמן שכתוב בלוח כבר לא להדליק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת שרצתה להדליק נרות, היא נרדמת בשעות הצהריים להבנתי, והיא שאלה האם אפשר להדליק יותר מוקדם למקרה שהיא נרדמת,
    אמרתי שאפשר רק מפלג המנחה – זה נכון או שאפשר איכשהו להקל לה?
    בחורף כנראה שזה יותר יסתדר לה.