אדם חילוני שפותח מקרר שבדלתו יש יין

בס"ד
שלום וברכה
ברצוני לשאול כמה שאלות ,
1. אני חרדית , גרה בבית עם הורים חילונים. ביקשתי בצורה יפה שהוריי לא יגעו בתירוש ענבים שלי שאני מקדשת ומבדילה עליו. הם באמת לא נוגעים לפי מה שידוע לי. אך השאלה שלי היא האם זאת בעיה כשהתירוש עומד קבוע במקרר בתא איחסון בדלת המקרר והוריי כל פעם פותחים את המקרר ובכך מטלטלים את התירוש ? התירוש עבר פתיחה ראשונית . הוא פתוח אך יש עליו פקק שאינו סוגר אותו הרמטית.

2. האם מותר להיכנס לבית שימוש ולעשות צרכים עם בגדי שבת ותליון מגן דוד ? האם אין בכך פגיעה בכבוד הבגדים ובכבוד התליון ?

3. האם מותר לפתוח מקרר בשבת כשבו הדסים וערבות ? האם זה לא מוקצה בשבת ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

  1. כאשר ההורים רק פותחים את המקרר ואינם נוגעים כלל בבקבוק , כיון שאין להם כוונה לנענע את הבקבוק וכל המגע בו הוא רק על ידי דבר אחר – דלת המקרר, הוא מותר בשתייה ללא חשש, ראה שו”ע יו”ד סי’ קכד סעי’ יא ובש”ך שם ס”ק יט. ולא החמירו במגע שלא בכוונה אלא כשהם מוציאים את הבקבוק עצמו.
  2. אין כל בעיה, אין בהם שום קדושה.
  3. אין כל בעיה, המקרר אינו מיועד רק להדסים והערבות, יש שם גם אוכל.