עלייה לתורה ונשיאת כפיים למי שאוכל ביום הכיפורים

כהן שאוכל לשיעורים בהוראת רופא ביוה"כ האם רשאי לשאת כפיים בנעילה?
האם רשאי לקרוא בתורה?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לישא כפיים ולעלות לתורה. אבל אם הוא אוכל רגיל, בשחרית יוכל לעלות לתורה ובמנחה נחלקו בכך הדעות [המחלוקת היא האם הקריאה בתורה במנחה היא מדין היום טוב או מדין התענית]. עליה לתורה וקריאה בתורה דינה שווה לענין זה כמבואר בשו"ת באר עשק סי' כא.

מקורות:

שו"ת רעק"א או"ח סי' כא. על כך שהאוכל שיעורים יכול לעלות לתורה ראה שו"ת מרחשת ח"א סי' יד ושמירת שבת כהלכתה פרק לט הערה קטו.