לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סעודת מצווה בהכנסת ס"ת לפני התהלוכה

האם ניתן לעשות את סעודת המצווה של הכנסת ספר תורה בצהרי היום ואת ההכנסה עצמה אחה"צ (הזמן מתאים יותר למשפחה מסיבות טכניות)

תשובה:
שלום רב,

סעודת המצווה הינה על סיום כתיבת ספר התורה והכנסתו לבית הכנסת. (העיקר הוא כמובן עצם סיום כתיבת ספר התורה, ראה שו"ת באר יצחק יו"ד סי' יט). לכן אין זה משנה מתי עושים את התהלוכה עצמה. ניתן לסיים לכתוב את ספר התורה ולעשות סעודה בצהרים. ובערב או אחה"צ לערוך את תהלוכה ברוב עם.
שיהיה בהצלחה