שעטנז – בדיקות מדגמיות

האם הבגדים של רשת זארה הנמכרים כאן בארץ, הם בחזקת נקיים משעטנז? כדבריהם של המנהלים! או שראוי וצריך לבדוק למרות דבריהם?
אשמח למענה שכן הדבר תלוי בהפסד כספי. אבל דאוריתא קודם לכל..

תשובה:

שלום רב

לעולם לא ניתן לסמוך על אמירה גורפת כל כך, הם עושים כנראה בדיקות מדגמיות שבמקרים מסוימים יש בכך תועלת, אבל למעשה בבגד שחייב בדיקה מן הדין, כמו חליפה מחוייטת שיש בה צמר וכדומה, אין לסמוך על בדיקת מדגם ויש לעשות בדיקה פרטנית לכל בגד. אין לי הכרות אישית ע0ם הנעשה ברשת שהזכרת, אבל אם אינם עושים בדיקה פרטנית לכל בגד כך היא ההוראה.