האם יש חיוב לעמוד בפני הורים שלא אכפת להם מזה שאני לא עומד?

שלום כבוד הרב
יש הלכה שאומרת שכשהאב נכנס לחדר הבן צריך לעמוד בפניו.

אם אני לא מקיים את ההלכה הזאתי , כי אני מתחזק ואבא שלי רגיל שאני לא עומד כשהוא נכנס לחדר והבנתי שלא אכפת לו, וגם לאמא שלי לא אכפת שאני לא קם כשהיא נכנסת לחדר האם אני צריך לעמוד בפניהם או לא?

ועוד שאלה,אם אני יודע בוודאות שלא אכפת להם שאני יעמוד כשהם נכנסים לחדר האם אני צריך לשאול אותם על כבודם אם לא אכפת להם שהם ימחלו על כבודם כי לאבא שלי לא אכפת אם אני עומד כשהוא נכנס לחדר או לא ואני כמעט סגור על זה.

תשובה:
שלום רב,
נפסק בשו"ע (יו"ד סי' רמ) האב שמחל על כבודו כבודו מחול. כך שאם האב מוחל על כך שאינך עומד בשעה שהוא נכנס אין בעיה ואינך חייב לעמוד.
לשאלתך האם אתה צריך לשאול אותו בפירוש האם הוא מוחל או לא, נראה שאינך צריך. אודמנא כזו שברור לך במאת האחוזים שהוא מוחל לך על כך, ודאי מועילה בכל נושא אחר בתורה, כך שברור שהיא תועיל גם לגבי מצוות וחיוב כיבוד אב ואם. ראה גם במגן אברהם סי' תעב סק"ו לגבי מצוות הסבה, שהדין הוא שבן מסב אצל אביו, וביאר שם המגן אברהם שמן הסתם האב מוחל לו על כך. אמנם יתכן שזה רק כדי שיוכל לקיים מצוות הסבה. אבל כאמור, אומדנא ברורה אין סיבה שלא תועיל.