האם מותר לאסוף סידורים במנחה בשבת או ביו"ט

האם מותר במנחה של יום טוב
לאסוף את הסידורים בסוף התפילה
כשעדין לא יצא החג. האם יש כאן הכנה מקודש לחול?

תשובה:

שלום רב,

אין כאן הכנה מיו"ט לחול. משום שהסיבה שאוספים את הסידורים אינה כדי שיהיו סידורים מוכנים בארון לקראת היום הבא. אלא כדי שבית הכנסת יהיה מסודר. וכמובן שמותר לסדר את בית הכנסת באמצע החג.

כמו כן הורה הגרש"ז אויערבך שפעולות שגרתיות שאדם עושה, כמו להחזיר סידור מבית הכנסת או להניח ספר בארון, אינו נחשב כהכנה, אלא זה חילוק מהשימוש הרגיל שלו בדבר, וכיון שמותר לו להשתמש מותר גם להחזיר למקום.