חיבוק ונישוק גר עם אחותו

שלום. רק שאלה בראש השנה שעזרת ה' יבואו לביתי אחי ואחי הוא גם גר זאת אומרת בקטנות ולמד בבית ספר דתי וישבות ואני חושב שמעולם לו שמה על דין מחה ופעם הוא היה חזק חוזר ביתשובה לומד בישיבה עד כדי כך שהיה באורות יש לו את כול הש"ס בחדר כול השולחן ערוך כול המישנה . האים מיצווה לחזק אותו שיבוא כי הוא ניחלש מאוד ניפגע מרבו ואז עזב תישיבה וניחלש עד שהיה בצבא וביכלל פרק עולם. אז הוא יהודי לכול דבר מיצווה שאני ילמד איתו משהוא יחזק אותו. ועוד שאלה יש לי מותר לי להיתחבק איתה שתבוא כי היא אחותי אז מותר?כי ליפעמים באים לחבק אותך ולא נעים לידחוף תודה רבה .. הודה ליתשובה

תשובה:

שלום רב

ודאי מצוה לחזק אותו!

על חיבוק ונישוק בין גר לאמו או גיורת לאביה ראה כאן שנחלקו הדעות והמיקל יש לו על מי לסמוך, ספציפית לגבי אחות, גם יהודי מלידה לא ראוי לא לחבק ולנשק את אחותו ראה כאן.