טיפול קוסמטי לאמא על ידי בתה – חשש שיצא דם

שלום וברכה,
אמי מבקשת ממני ל"עשות לה שפם". בעקבות פעולה זו לעיתים נוצר מצב שיורד דם. אני היחידה בבית שיודעת לבצע פעולה זו. במידה ולא אסכים לבצע את הפעולה, אמי תצטער מאוד. אמי אמרה שהיא מוחלת לי על כך מראש במידה ויירד דם. האם בנסיבות הנ"ל יהיה מותר לי לעשות לה שפם?

תודה

תשובה:

שלום רב,

לכתחילה עדיף שלא, כי חוששים שמא יצא דם. לכן עדיף שמישהי אחרת תעשה את זה. אולם אם אין מישהו אחרת שם, ואמא שלך תצטער מאד כפי שאת כותבת, אפשר לעשות את זה, אלא שעדיף לנסות להיזהר כמה שיותר שלא יצא דם. ראה בשו"ע (יו"ד סי' רמא סעי' ה') כבר פסק כן לגבי בן המקיז דם לאביו לאחר שאביו ביקש ממנו שיעשה זאת והוא מצטער שאינו עושה לו. שמותר.