כלים שהיו תחת המיטה בלילה

שלום וברכה לכל הרבנים.

רציתי לשאול, אם אדם ישן על ספה מעור שינת קבע כל הלילה, האם הספה נטמאה ממנו או שלא?

יישר כוח מראש ושנה טובה לכולם.

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי למה אתה שואל על הספה דוקא ולא על המיטה שלך בחדר…

כלים המנהג שלא לחשוש שנטמאים על ידי שינת הלילה אלא רק מאכלים.

לגבי הנחת לולב תחת המיטה צידדנו להחמיר לכתחילה שלא להניחו שם, כיון שבקיום מצוה יש ענין של "הקריבהו נא לפחתך", שלא להביא דבר בזוי אבל בסתם כלים אין לחשוש.

מקורות:

בענין זה נחלקו הדעות: בס’ מילי דחסידותא סי’ תנח כתב, שהואיל ולא מצינו שהחמירו בענין זה אלא לגבי מאכלים, ניתן להניח שרוח רעה אינה שורה על כלים ומותר להניחם תחת המיטה. אולם, בס’ מיכלא דאסוותא דף כח אות כג כתב בשם רבינו גרשום שאין להניח כלים תחת המיטה, וע”ע מה שכתבו בזה בשו”ת קנין תורה ח”ב סי’ כא, ושו”ת רבבות אפרים ח”ד.