לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתי זמן הדלקת נרות שבת

בס"ד
שלום וברכה
מה הזמן הנכון והמהוגר ביותר להדליק נרות שבת ?
מפלג מנחה ואילך מותר להדליק ?
הזמן הכי מאוחר שאפשר להדליק הוא 30 דקות לפני השקיעה ?

תודה.

תשובה:

שלום רב,

להלכה רק לאחר פלג המנחה ניתן להדליק נרות שבת. המאוחר ביותר לפעמים הוא 20 דקות לפני השקיעה. כמובן שאם זה ניתן ראוי להקדים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב, בתור שאלה לדיון, אני מבין שאחרי השקיעה זה חילול שבת, וצריך לעשות תשובה על חילול שבת בשוגג. אבל מנין להוסיף נר כדין מי שלא הדליק, אולי נקרא הדלקת נרות שבת אף שהיה באיסור.

  2. ראשית הגבת כאן בטעות כנראה, אבל להלכה אני חושב שאתה צודק שיש להדליק נר נוסף, נר שהודלק בשבת אין בו מצוה אלא עבירה והוא כמי שאינו…