גניבת דעת במבחנים

שלום רב.
במידה ועברתי בהצלחה מבחנים לתואר או בגרות ע"י שהעתקתי מאחרים, האם נחשב הדבר לאיסור כלשהו? וא"כ מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב

גם אם בזמנו היה בכך גניבת דעת, אין לזה משמעות היום, ואין מה לתקן. באוניברסיטה אל תעשה את זה… שם יש משמעות רבה הרבה יותר למבחנים ולעבודות. לא הייתי רוצה לבקר אצל רופא או עו"ד שהעתיק במבחנים. הייתי מעדיף לבקר אצל זה שהעתיק ממנו… אם עשית זאת גם בדבר שיש בו משמעות, תקפיד להיות בקי באותם דברים שהעתקת בהם, כדי שתוכל לשרת את לקוחותיך ביושר.