סכסוך בתוך המשפחה

שלום כב' הרבנים
אצלנו במשפחה המורחבת לצערנו יש מחלוקת בין אח מסוים להורי שיחי ובין עוד כמה אחים. אני חי בשלום גם עם צד א וגם עם צד ב'. עכשיו אני מתכונן לערוך שמחה, הורי שיחי' מודיעים לי אם האח ההוא מגיע אנחנו לא באים. לעומת זאת אחי אומר אני יכול להסתדר עם זה שהורי יהי' יש מספיק אנשים באולם ולא נבליט את הסיפור. עכשיו שאלתי האם אני מחוייב להגיד לאחי, הכבד ושב בביתך מאחר שאני רוצה בהשתתפות אבי. אך רוצה גם בהשתתפות אחי. ועוד נקודה חשובה רוצה להישאר ניטרלי במריבה… מה עלי לעשות מבחינת ההלכה של כבוד הורים וכ'
אשמח לתשובתכם הרמה

תשובה:

שלום רב,

לדעתי במצב הנתון יש לך רק אפשרות אחת. לבוא לבקר את אחיך בביתו, ולהסביר לו שבמצב הנתון, ולא משנה אם הוא צודק או לא, לשמחה שלך מגיעים או הוא או הוריך. ואתה מחוייב יותר להורים, זה דבר מובן ופשוט. סיטואציה שהם לא מגיעים בגלל דבר שאתה יכול למנוע, ממבט שלהם זה פגיעה אנושה. נכון, אח שהגיע לרמה כזו של סיכסוך עם ההורים, כנראה יהיה קשה יותר לרצות אותו מאדם נינוח יותר. אבל אין ברירה. אתה נמצא היום במצב שאין אפשרות לומר "שב ואל תעשה".. ובסופו של דבר אני מאמין שהוא יבין אותך.

הרבה הצלחה והרבה מזל טוב