נטילת ידיים לברכות לאחר חליצת נעלים

האם מותר לי לברך על מאכל כלשהו או כל ברכה אחרת אם הסתפרתי או חלצתי מנעלי ולא נטלתי ידיי ואף לא רחצתי אותן במים כלל ועיקר תודה

תשובה:

שלום רב,

לא. יש להקפיד ליטול ידיים קודם לכן. או לפחות לנקות את ידיך בכל דבר המנקה. ראה שו"ע סוף סי' ד' ומשנה ברורה שם, שלא תיקנו נטילת ידיים (משום נקיות) אלא לתפילה ולקריאת שמע, ולא לברכות. אבל במקרה שהוא יודע שידיו מלוכלכות, עליו לנקות אותם קודם שיברך.