לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עובד שיוצא לחופשה מתי יש ביומו תתן שכרו?

1.עובד שיוצא לחופשה באמצע חודש ולא יחזור עד סוף החודש האם יש חיוב לשלם לו שכרו ביום שיוצא לחופשה? על מנת לקיים את עשה של "בימו תתן שכרו" כי למעשה הוא גמר החודש את העבודה.
2. עובד שעובד אצלי לפי הספקים לא לפי שעות ולא חודשי אבל הוא לא רוצה שאני ישלם כל יום רק שמצטבר לו סכום משמעותי, האם אני מפסיד את המצווה של "בימו תתן שכרו"
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

  1. כמו שמבואר בשו"ע  שלט ט כיוון שהדרך לשלם בראשון אף שהעובד כבר סיים את העבודה קודם אינו חייב לשלם לו קודם.
  2. החשבון שלך צריך להיות מה שטוב לפועל ולא אם אתה מפסיד מצוות. ועוד שכיון שכך הפועל דורש אין בזה ביומו תתן שכרו.