ראש חודש יומיים – מדוע?

כמה קורבנות מקריבים בראש חודש שחל יומים

תשובה:

השאלה נובעת מטעות: באופן עקרוני אין כזה דבר ראש חודש יומים, אלא שכאשר העדים הגיעו לפני מנחה וניתן היה להקריב את הקרבנות בו ביום, היה אותו יום ראש חודש, ואם באו מן המנחה ולמעלה ששוב לא ניתן היה להקריב באותו היום [ונתקלקלו הלווים בשיר], נדחה הכל למחר, כך שבבית המקדש תמיד הקריבו יום אחד. לאחר חורבן בית המקדש תיקן הלל הבבלי לוח שנה שמתאים את חודשי החמה עם חודשי הלבנה, כיון שכבר לא יכלו לקדש את החודש על פי הראייה משום שבטלה הסמיכה, וביחס לזה תיקנו שיהיו חודשים בהם ההלל והמוסף נאמרים יומיים [וזה היה כבר הרבה אחרי חורבן הבית], כיון שצריך היה להוסיף יום ומצד שני לפי המולד מתאים היה אולי שראש חודש יהיה בו ביום וכו'.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי עקרון זה שהקריבו קרבן רק יום אחד, מדוע מפללים את תפילת המוסף בשני הימים? לכאורה היו צריכים רק ביום הנכון להתפלל??

  2. כיון שהלוח היום אינו מותאם באופן מדוייק למולד, לעיתים יש הפרש של כמה ימים, כל התפילות נעשות כזכר לדבר באופן זה.

  3. לא הבנתי את שאלתך, ברור שהרעיון של החודשים הוא בהתאם לירח ובחישוב שנתי זה גם נעשה מדוייק, אבל בחישוב חודשי זה אינו מדוייק בזמנינו, ולעיתים המולד מקדים את הראש חודש ביממה.