הדמיית זקיקי שיער – כתובת קעקע, חציצה בתפילין

שלום כבוד הרב.
אני בחור בן 24 עדיין רווק ובתקופת הדייטים.
בשנה האחרונה התקרחתי בכמה מקומות בראש בצורה לא שווה והדבר גורם לי לירידת ביטחון עצמי.
ישנה שיטה של הדמיית זקיקי שיער ע"י איפור קבוע. מכניסים פיגמנט של צבע באמצעות מחט זעירה וזה מדמה זקיקי שיער. האם יש בכך בעיה כלשהי של כתובת קעקע? והאם יש בעיה של חציצה התפילין?
אני מדגיש שזה יורד אחרי שנתיים ושיש לי בכך צורך גדול

תשובה:

לצורך קוסמטיקה בלבד אין לעשות איפור קבוע, כיון שיתכן שהדבר אסור מן התורה ולכמה דיעות מדרבנן, אולם אין צורך להוריד את האיפור אם כבר נעשה.

במקום צורך כגון תיקון צלקת בולטת, המיקל יש לו על מי לסמוך. במקרה שלך קשה להקל. גבר מתקרח זה דבר טבעי, אינני יודע ממה אתה חושש.

בנוגע לחציצה בתפילין, יש להקל, כיון שזה נעשה לנוי וגם אין בכך ממשות, ראה כאן.

בנוגע לאיסור לא ילבש, אם מדובר בבושה גדולה והמטרה אינה נוי יש להקל, אבל שוב, קשה להגדיר במצב שלך אם הכוונה נוי או מניעת בושה.

לסיכום, אם המראה שלך ממש חריג  המיקל יש לו על מה לסמוך, אבל אם לא, כדאי להמנע.

מקורות:

עי’ פסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד עמ’ קנג), בדברי הרב ברוך שרגא, ונדפס כמאמר “איפור וכתובת קעקע”, תחומין יח (תשנ”ח), עמ´ 110-114, שהביא בזה את דיעות הפוסקים, אולם הראשל”צ הגר”ע שליט”א הגם שבתחילה נטה קו לאסור לגמרי אולם לאחרונה חזר בו ופירסם תשובה ארוכה ומפורטת בספרו טהרת הבית חלק ג, ובו כתב שלצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמיקל יש לו על מי לסמוך, ולצורך גדול כצלקת וכד’ יש להתיר לכתחילה.