שבע ברכות שלא בבית החתן והכלה

שלום

א. לנוהגים כדעת הרב עובדיה שלא לברך שבע ברכות כאשר עושים את זה במקום שלא הבית של החתן והכלה, האם ב"שבת שבע ברכות" יש איזה היתר לברך שבע ברכות אפ' כאשר עושים את זה באולם בית הכנסת?

ב. כאשר באמת עושים שבע ברכות שלא בבית החתן והכלה, ומברכים רק הגפן ואשר ברא, האם אפשר לחלק את שתי הברכות לשני אנשים, או שרק אחד יכול לברך את שתיהן?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. לדעת השולחן ערוך (זה לא דעתו של מרן הרב עובדיה, אלא של מרן הבית יוסף שכל הספרדים פוסקים כמותו) אסור לברך שבע ברכות שלא בבית החתן.

ב. ניתן לכבד מישהו אחר לברך בין אם מברכים על שתי כוסות ובין אם מברכים עם כוס אחת. ראה שובע שמחות (דבילצקי, עמוד עו).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב.
    ראיתי בספר שו"ת מאמר מרדכי להרב מרדכי אליהו זצ"ל שבשבת שבע ברכות ששוכרים אולם אפשר לברך שבע ברכות.ונראה לי הטעם, כיוון שיש הרבה מוזמנים ויש שמחה גדולה, ויש גם את ענין שכירות האולם של בית הכנסת כמו ששוכרים את אולם החתונה.
    בברכה,
    ויקטור בוחניק רחובות.