תאריך עליה לתורה בר מצווה

שלום רב,
בני נולד בי"ד בתשרי התשס"ד ערב סוכות
מאחר ולא ניתן להניח תפילין במהלך החג וחול המועד האם ניתן לדחות את כל הטקס ( עליה לתורה והנחת תפילין) ליום חמישי שאחרי החג 27/10/16 וביום זה יקריא פרשת בראשית? ולמעשה כל הבר מצווה תעשה ביום חמישי שלאחר שמחת תורה.
אנו מתגוררים בספרד ומגיעים במיוחד לחגוג בכותל במועד זה ואשמח לדעת שזה אפשרי.
תודה על תשובתך ורק בשמחות
מאיה

תשובה:

שלום רב

את הטקס אתם יכולים לדחות, אין לכך כל חשיבות. מה שכן חובה לדעת! שכל יהודי באשר הוא חייב להניח תפילין בכל יום מימי חייו למעט שבת וחג, ולכן מיום הבר מצוה י"ד בתשרי יניח תמיד תפילין, ואין לכך כל קשר לטקס שיעשה אחרי החג. דוקא אתם שמתגוררים כרגע בספרד, בטח יודעים שהיו יהודים שנשרפו חיים באוטו דה פה של האינקוזיציה הארורה על שנתפסו מניחים תפילין בסתר או מקיימים שאר מצוות. נהיה יהודים גאים וחזקים ולא נוותר על צינור הקשר הנפלא הזה בינינו לבורא עולם!

מזל טוב ורוב נחת!