האם מותר לכתוב פסוק מספר תהילים על קיר החדר?

שלום
אני רוצה לכתוב על קיר חדרי פסוק תהילים האם זה תקין?

תשובה:

שלום רב,

אם יש בפסוק זה שם ה' ודאי שיש להקפיד לנהוג מול זה בקדושה. לכן אני לא בטוח שעל קיר חדר השינה זה מקום מתאים. ואפילו אם אין בפסוק זה שם ה' יש לנהוג בפסוק שלם בקדושה. ראה שו"ע יו"ד סי' רפג סעי' ד': "אסור לרקום פסוקים בטלית". וכתב שם בש"ך (סק"ו) "מפני שהוא מביא פסוקי התורה לידי זלזול כי הציצית שבטלית אינם אלא תשמישי מצוה ולא תשמישי קדושה ומותר לבא בטלית מצוייצת לבית הכסא ולבה"מ ולהשתמש בו ולכסות בו את הערוה ואיך יביא פסוקי התורה במקום טינופת וזלזול".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. הש"ך מדבר על פסוקי תורה, האם זה חל גם על פסוקי נביאים/ כתובים?
    ב. והאם ראוי לכתוב פסוק מספר תהילים בכניסה לבית ( לדוגמא- לכתוב על הכניסה 'אם ה לא יבנה בית וכו' ועל המזוזה 'אם ה לא ישמור עיר' וכו'
    ג. האם יש הבדל אם כותבים פסוק ללא שם ה' או שכותבים פסוק שיש בו שם ה' אבל כותבים את האות ה' במקום?

  2. אין הבדל בין התורה לנ"ך לענין זה, לכן אין מקום לכתוב שום פסוק בצורה כזו על הקיר. תמונה ממוסגרת בזכוכית בסלון שהוא מקום כבוד אין בעיה.