מה עושים עם בגדים של אדם שנהרג בפיגוע?

האם צריך לקבור אוטובוס שנעשה בו פיגוע משום דם הנרצחים (דם שיצאה בו הנפש)?

תשובה:

שלום רב

לא נהגו בזה אלא לגבי הבגדים, ולא דבר גדול כמו אוטובוס, היות ובלאו הכי אין חיוב מעיקר הדין לקבור אפילו את הבגדים, ודי לרחוץ אותם היטב והמים יבלעו באדמה, ואינו אלא מנהג בעלמא. ראה בינת אדם כלל קנח אות ב. אגב בשו"ת מהרי"ל סי' סט כתב שגם המנהג לקבור עם הבגדים אינו מחמת שהדם שבתוכם חייב קבורה, אלא כדי להעלות חימה ונקם בדין שמים כנגד הרוצח. והובא בפוסקים בסי' שסד [יש חולקים כמובן, אבל דעתו של המהרי"ל נובעת מאותה קביעה שהזכיר בבינת אדם].

לכן מה שעושים זה רוחצים הכל היטב ומשתדלים לספוג בנייר או בגד ולקבור הכל בבית הקברות.

שלא נדע צער!