הפטרה של ר"ח אלול

בס"ד
רצינו לשאול לגבי קריאת ההפטרה בשבת פרשת ראה שבה יוצא גם ר"ח אלול. האם קוראים את עניה סוערה או את השמים כסאי או גם וגם.

אנחנו אשכנזים המתפללים נוסח ספרד

תשובה:

שלום רב,

מנהג האשכנזים כפי שפסק הרמ"א (סי' רכה סעי' א') שגם בר"ח אלול מפטירים "השמים כסאי", וראה שם במשנה ברורה סק"ו שכתב:  "דבהפטרה זו יש בה תרתי זכרון ר"ח ונחמות ירושלים". ושם בס"ק ז' כתב שמשלימים את ההפטרה רוני עקרה בפרשת כי תצא שקוראים רוני עקרה ואח"כ עניה סערה.