נטילת ידים לסירוגין

שלום לרבנים רציתי לדעת מה הרעיון של הסירוגין של הנטילת ידים תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

מדובר בענין על פי סוד שנועד להעביר רוח טומאה. אין לנו עסק בנסתרות, אולם מה שנדע, הוא שבדיעבד הרוח טומאה יורדת גם בלא הסירוגין, וכמובא בפוסקים לענין מי שידו האחת מגובסת או שאין לו אלא יד אחת, שנוטל ג' פעמים על ידו האחת. יתר על כן, בסדר היום כתב לכתחילה ליטול שלוש פעמים רצופות על יד ימין ואחר כך שלוש על יד שמאל, ולא לעשות לסירוגין, בכף החיים בסי' ד ס"ק יב הביא את בריו, וכתב שמחמת תוקף הרוח רעה יראה שמים יעשה כשתי השיטות, גם סירוגין וגם רצופים, אולם לא ידוע לי על מי שנוהג בזה כדבריו.