שעטנז בשמיכה

באומן בר״ה המוני בית ישראל שוכרים בתים מאוקראינים. אם הם נותנים שמיכה שנראית מודרנית כגון שמיכת פוך דקה יש לחשוש לשעטנז. מתי אם בכלל יש שם לחשוש בשמיכה או כרית לשעטנז?

תשובה:

שלום רב

בשמיכות פוך אין סיבה לחשש, לגבי שמיכות צמר: סתם שמיכות צמר – אין מצוי שעטנז. כשעשויות מצמר ממוחזר או מסיבים מעורבים, וכן שמיכות עבודת יד מהשוק הערבי או ממדינות מזרח אירופה – ראוי לבדוק.