קלי צום בשבת

האם מותר לבעלי ולבן שלי שצמים לקחת בשבת לפני הצום, כדור בשם "קליצום" בשבת??

תשובה:

שלום רב,

בענין זה נחלקו הדעות, דעת הגרי"ש אלישיב והגר"ש וואזנר שאסור לקחת כדור זה בשבת משום שחיקת סממנים, אבל מותר לערבם במאכל לפני שבת וכך להשתמש בהם, אולם יש אומרים שמותר לקחת קלי צום בשבת, זה לא תרופה, והלוקחים את זה אינם חולים, ראה שו"ת משנת יוסף (ליברמן, ח"ד סי' מב).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נראה שהמשנת יוסף הבין שכיון שזה בסופו של דבר אוכל, מה שאני חושב בלב הוא בגדר הרהורים מותרים, כפי שמותר לאכול טוב בסעודה מפסקת כדי לצום למחרת..

  2. יישר כח,
    אין בזה בעיה של הכנה משום שדבר שאי אפשר לעשות ביום שישי או במוצאי שבת וחייב לעשות בשבת אין בזה איסור הכנה וכ"כ בשות מהרש"ג חלק א. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות

  3. יישר כח,
    נראה שגם להרב אלישיב אין בזה הכנה ולא רק למשנת יוסף. ולכן כל המחלוקת זה משום גזירת שחיקת סמנים. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.