האם מותר לעבוד בהתקנת טלוויזיה

לרב שלום,

אני כבר זמן מה עובד במפעל שדורש ממני הרבה כוחות נפש והשכר אינו מתגמל.
לאחרונה קיבלתי הצעה למשרה טובה הרבה יותר.
העבודה היא בהתקנת ממירים של חברת טלוויזיה. האם מותר לי לעבוד בזה? אולי אני מסייע בדבר עבירה?

התנאים שהם מציעים טובים מאוד ואני מאוד מרגיש שאני מתאים למשרה אבל חושש מהסיבה הנ"ל.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין בזה איסור לפני עיוור, משום שהטלויזה בביתם יפעל איתך או בלעדך. (למרות שלא תמיד זה סיבה שלא יהיה לפני עיוור. כידוע מה שכתב המשנה למלך שאם האדם אכן ממילא יעבור את העבירה, אבל ע"י יהודי אחר שיכשיל אותו, יש בזה איסור לפני עיוור).

אולם עצם הטלויזה בבית אינו מעשה איסור בעצם. שהרי ישנם תוכניות שלא ניתן להגדיר אותם כמעשה איסור ממש, כמו חדשות או תוכניות לילדים. או באופן שנשים צופות בטלויזה גם בתוכניות נוספות. לכן גם אם ברור שמטלויזה המסויימת שאתה מסייע בהתקנה, יעברו על איסור, אין בכך איסור לפני עיוור, וכמו שכתוב במשנה בשביעית שמותר לתת לעם הארץ כלים באופן שהוא עשוי לא להשתמש בהם לאיסור, למרות שאנו יודעים שישתמש בהם לאיסור. ועי' בשו”ת אגרות משה יו”ד ח”א סי’ עב. וראה עוד מה שכתב שם לגבי איסור מסייע לדבר עבירה.