זיכוי הרבים באינטרנט שאינו חסום

שלום ,
רציתי לשאול ..
אני מאד רוצה לזכות את הרבים!
לחזק את עמ"י..
יש לנו אינטרנט למרות שגדולי הדור אוסרים.
אני לא שופטת את ההורים שלי אבל חשבתי שאם כבר יש לנו אז אעשה בו דברים טובים והחלטתי לפתוח ערוץ ביוטיוב ולהעלות הרצאות..
ואני מפרסמת הרבה דברים באתרים שונים אינטרנט..
ומעלה הרצאות.. ויש לי 511 רשומים לערוץ שלי ביוטיוב..
עכשיו השאלה שלי היא האם כשאני מפרסמת משהו מהלב שלי..
או משהו אחר שרב כתב או הרצאה..
ואנשים מעתיקים את זה..ומפרסמים אז זה והם מחזקים אחרים עדיין נחשב הזכות שלי?
כי אני מאד רוצה לזכות את עמ"י..
ואם מישהו אחר מפרסם את הדבר שאני פרסמתי (וגיליתי אותו כביכול ליהודים אחרים) ומפיץ אותו אז זה עדיין נחשב שאני מזכה את הרבים?
כלומר עדיין זה נחשב זכות שלי? או שזה כבר הזכות שלו?
אני ממש רוצה לזכות את עם ישראל יש הרבה רבנים שמזכים את הרבים ומחזירים בתשובה את עמ"י ואומרים הרצאות ויש להם מלא זכויות..
ואני ממש מקנאה בהם…
אני מאד רוצה לזכות!
ויש לי עוד שאלה,
האמת,עוד מעט יום הדין ואני פוחדת..
מה שאני עושה באינטרנט ומנסה לחזק ולהפיץ הרצאות וחיזוקים מרבי נחמן והרב ארוש והרב זמיר כהן וכדומה…
יכול להיחשב כזכויות טובות??

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

התרשמתי מאוד מהרצון שלך, אבל האמת לא הבנתי אותך כלל!!! את כותבת שאת לא מבינה את ההורים שלך שמכניסים הביתה אינטרנט שאינו מוגן כהלכה. מי הכריח אותך לגלוש בו??? אם את מבינה שגדולי ישראל שללו את היוטיוב, אל תכנסי במחשב למחשב שאין לו הגנה ראויה. הקדוש ברוך הוא לא מצווה עלינו לקרב יהודים דרך מכשיר שהוא אוסר בשימוש… יש ביוטיוב גם דברים אסורים, את נכנסת לצורך חיזוק יהודים ובסוף את עלולה למצוא את עצמך גולשת וגולשת תרתי משמע… אם יש בך כח, אל תגלשי באינטרנט שאינו חסום כהלכה לשום צורך שהוא.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל אני לא מרגישה סיפוק בחיים שלי!!
    וכשאני מעלה הרצאה או קטע מחזק אז כותבים לי תגובות שזה מחזק אותם…
    וזה עושה לי שמחה וסיפוק..
    בלעדי זה אני ארגיש ריקנות.
    הרב באמת צודק שאני יכולה להגיע לגלישה אסורה..
    קרה כמה פעמים שתמונה לא צנועה צצה לי מול העיניים..
    אבל מה אני יעשה בלעדי הזיכוי הרבים באינטרנט??
    אני כל יום! וכמעט כל 5 שעות מפרסמת הרצאה או משהו מחזק…
    איך פתאום לא אפרסם כלום??
    זה מאד מאד קשה.
    בייחוד עכשיו בחופש הגדול…
    שיש יום שלם…(ולא מצאתי עבודה)…

  2. עשי כפי הבנתך. כדאי מאוד למצוא עיסוקים מותרים, עם חברות יראות שמים וכו'. עבודת ה' הוא דבר עצום ואת יכולה לקבל הרבה סיפוק רק מהמחשבה על קיום המצוות, אפשר להתנדב לפעילות חסד ועוד.

  3. כדאי ליידע את השואלת שבסינון של נטפרי יש אפשרות להעלות סרטים, כך שתוכל להתשמש באינטרנט מסונן מאוד ולהעלות סרטים
    אני לא מבין את הרב שכתב לה עשי כפי הבנתך איזה צד יש להתיר אינטרנט פרוץ כפי הבנת האשה