השתתפות החזן בשירה בחזרת הש"ץ

ישנם חלקים בחזרת הש"צ שאצלנו בבית הכנסת נוהגים לשיר. מה עדיף- שהחזן ישתוק כשהציבור שר ואז יחזור על הקטע בקול וימשיך, או שישיר עם הציבור את הקטע וימשיך בקול בלי לחזור על הקטע?

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בקטע שהוא חלק מחזרת הש"ץ עצמה, יש מעלה בכך שישמעו מפיו מה שהוא אומר, וכך גם בפסוקי הקדושה קדוש וברוך, שאותם ודאי צריך לשמוע מחזן, וזו טעות שעושים חזנים שאומרים אותם בשקט עם הציבור, אבל מה שנוגע לפיוטים כמו אז בקול רעש גדול או כבודו מלא עולם, הוא יכול לשיר עם כולם.

עוד נקודה חשוב, גם כשהחזן כן שר, הכי חשוב הוא שלא יחזור על מילים פעמיים, שלא יהיה הפסק בברכה.

בהצלחה