לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מחילה על שקל אחד במכירה

שלום כבוד הרב.
לפני שבוע לערך מכרתי את הפלאפון שלי באתר כלשהו וכתבתי שהמחיר הוא 699 שח לדוגמא ובאמת מצאתי קונה, הוא הגיע אלי מרחוק,ושילם 700 שח ולקח את המכשיר והלך לביתו. האם זה נקרא גניבה ואם כן מה לעשות? (רק הנסיעה אליו תעלה הרבה יותר משקל אחד)

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב

אם הוא לא ביקש עודף ואינו תובע סבור להניח שהוא מחל. וזה דומה למקרה המובא בגמרא ב"מ סג,ב ובשו"ע רלב סעיף ב.