תספורת בשלושת השבועות כדי להפטר מכינים

בס״ד
לבני הצעיר שיער מעט ארוך ורציתי להמתין עם תספורת עד אחרי ט׳ באב. היום גיליתי כינים רבות בשערו ורציתי לשאול אם אפשר לספר אותו בתספורת קצוצה לפני תום שלושת השבועות, על מנת להיפטר מהכינים?

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה הביא בסי' תקנא ס"ק פב בשם החיי אדם שילדים יכולים להסתפר עד ראש חודש אב, ואף שהמנהג להחמיר בזה מי"ז בתמוז [אשכנזים], בסיטואציה כזו יש לסמוך על דבריו ולהקל להסתפר מחר עד השקיעה, אך לא אחר כך.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ראיתי שהמ"ב יביא בשם א"ר להקל אחרי יז בתמוז ורק הח"א מיקל ולא הבנתי למה אי אפשר להקל באופן כזה שהוא שעה"ד כח"א שמיקל עד ששח"ב והשנה אין ששח"ב?

  2. החלפתי את השמות, כוונתי היתה לחיי אדם שהביא שם. יישר כח. ואכן לא סייגתי את ההיתר,.. אני מסכים איתך שבמקרה כזה אם המצב חמור יש להתיר, אלא שכאן יש לנו עוד יום שלם להסתפר. אגב מנהג בני אשכנז להחמיר כמו הדעה שיש שבוע שחל בו גם השנה.