נתינת ירקות במסננת לפני כניסת שבת

שלום
האם מותר לשים ירוקות/ פירות רטובים לתוך המסננת לפני כניסת שבת כך שבשבת ייתכן ועדיין יהיו טיפות שיסתננו דרך המסננת?

תודה!

תשובה:

שלום רב

הפעולה של האדם מתייחסת רק למעשה הראשוני, כל מה שנעשה מאליו בשבת אין בכך כל בעיה, למעט כמה ענינים בודדים שכרוכים ברעש וכדומה ואין זה כבוד השבת שנראה כאילו עושה מלאכתו בשבת, ראה בענין זה בשו"ע סי' רנב סעי' א, והוא משום זילותא דשבת.