זריקת סוכריות כשיש בבית הכנסת אנשים שאוכלים לפני קידוש

שלום לרבנים! אסור לאכול לפני קידוש ויש אנשים שמתי שיש שבת חתן וכדומה הם זורקים סוכריות האם זה בגדר בפני עיוור אל תיתן מכשול?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי כולם אמורים לדעת שאסור לאכול לפני קידוש ואת הסוכריות שומרים לאחר כך. לא ניתן למנוע מנהג ישראל כזה הנעשה לכבוד חתן בגלל שיש בשוליים אנשים שבזים להלכה ואוכלים סוכריות באמצע התפילה, מה שכן, יש לדבר עם הרב שיעורר על כך בדרשותיו, כך גם מי שאינו ירא שמים במיוחד יתבייש לאכול באמצע התפילה ולפני קידוש…

שבוע טוב ובהצלחה.