נטילת ידים מהברז ללא כלי

שלום וברכה,
אדם שפותח את הברז כדי ליטול בהם את היד הראשונה בלי כלי ואח"כ סוגר ושוב פותח כדי ליטול את היד השניה האם זה נחשב כח גברא ומועיל לגבי נטילת ידים?

תשובה:

שלום רב

למעשה לא. מה שהתירו בברזא בכח ראשון הוא רק בברזים שהיו מצויים מימי קדם, שהיו מחוברים או לכלי ממש או שהיה בהם מים המחוברים בקשר ישיר למעיין שמועילה בו טבילה, בשונה מזמנינו שהמים נצברים בדרך בהרבה מקומות ואין לסמוך על כך וחובה ליטול מתוך כלי. ראה נימוקי או”ח סי’ קנט, ומנחת יצחק ח”ד סי’ כא.