חזרת הש"ץ בקול רם במקום שמונה עשרה

מניין שסיים עמידה ומחכה לחזרת השצ.מיתפלל שלא הספיק עם המניין,יוכל להתפלל במקום השצ בקול וזו תפילת העמידה שלו?? האם נוהגים כך בפועל?תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

לכתחילה לא זו ההנהגה הראויה, אלא אחר יגש לתפילת החזרה והוא יאמר איתו מילה במילה בלחש, וכך יוכל לומר עמהם קדושה, וגם יצא ידי חובת עניית אמן של הא-ל הקדוש ושומע תפילה, בכך שיסיים את הברכה בשווה עם החזן. ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' קט. אמנם, במקרה שיחיד הגיע לבית הכנסת שלא התפלל ויש עוד אחרים שהתפללו ביחידות ולא שמעו קדושה, יגש אותו אחד שלא התפלל ויאמר את שהתפילה בקול ויאמרו איתו קדושה, ראה משנה ברורה בסי' סט ס"ק א בשם הרדב"ז.