קריאת התורה לפני הבר מצוה

בני נולד בי"א טבת התשס"ד פרשת "ויחי".
שני הסבים כבר אינם בין החיים (ז"ל)
סבתא אחת במצב בריאותי שלא יאפשר לה להשתתף והסבתא השניה (אמא שלי) חייבת לטוס לחו"ל יומיים לפני (נקבע לפני 1/2 שנה ולא סובל דיחוי) האם אפשר להקדים ושבני יעלה לתורה ויקרא את פרשת "ויגש" במקום. הסבתא מאד מאד רוצה להיות נוכחת, זה הנכד היחיד שלה, השאר בנות.

תשובה:

שלום רב

לפני בר המצוה שלו הוא יוכל לקרוא רק את המפטיר וההפטרה, את שאר הפרשה ניתן לקרוא רק כשנעשים בר מצוה ממש.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רפב סעי' ב' ג' ובמשנה ברורה שם.