סעודת שלישי למילה

שלום

מתי זה השלישי למילה?
הברית היה בשבת לאחר התפילה
ואם רוצים לעשות בלילה, באיזה לילה יש לעשות?
כתוב שבין שאר המעלות של סעודת שלישי למילה, שזה גם ביקור חולים לתינוק.
באם סעודת השלישי למילה מתקיימת בבית אחר של בן משפחה, האם יש מצוות ביקור חולים גם כאשר החולה מגיע לבית המבקר?
והאם יש עניין בסעודת שלישי למילה במניין אנשים?

תודה

תשובה:

שלום רב

היום יום א' בערב יתחיל השלישי למילה, וראה עוד כאן שהוא מסתיים לאחר שלוש יממות שלימות. ביקור חולים זה בכל אופן בו נפגשים החולה והמבקר, לא משנה היכן.

אינני יודע מקורו לכך שצריך מנין, בספר הנהגת המהרש”ל אות נ’ כתב שסעודת שלישי למילה גדולה יותר מסעודת מילה שסעודה זו מוזכרת מפורש בתורה כשאברהם עשה סעודה למלאכים ואינני יודע אם היה שם מנין… עכ"פ כיון שבשערי תשובה סי’ תקנא ס”ק לג כתב שאין מנהג פשוט לעשות בו סעודה, עשו כפי שנוח לכם בלי לטרוח בכך יותר מידי.

מזל טוב ורוב נחת!