לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילת כלים /חד פעמי

לכבוד הרב שליט"א, שלום וברכה!
כאשר אני קונה בשרים מחנות והאדם שחותך את הבשר במכונה האם המכונה הזו צריכה טבילת מקווה. שאלה שניה כאשר אני קונה ירק כמו אפונה בפחית האם הפחית זו צריכה טבילת מקווה. האם הכשר על הפחית שמורית של האפונה גם מכוונת על הפחית
תודה רבה מראש
וצום קל לרב ולכול עם ישראל

תשובה:

שלום רב

אתה רשאי לקנות את הבשר, רק תוודא שהוא מוכר רק בשר בהכשר שאתה צורך, אחרת נשאר שאריות במכונה ועדיף שלא לטחון אצלו [בפריסת בשר אין בעיה].

קופסת שימורים חד פעמית אינה טעונה טבילה כי היא מיועדת להשלכה לפח ואין לה תורת כלי.