ברכה על טלית לאשכנזי לפני החתונה / הישן עם ציצית בלילה

שלום רב,
1. לאשכנזים הנוהגים להתעטף בטלית לפני החתונה האם גם לברך עליה?
2. מי שהיה ישן בלילה עם ציצית וקם האם יברך עליה כמנהג האשכנזים לברך גם על טלית קטן?
תודה רבה! יישר כוחכם!

תשובה:

שלום רב

  1. ודאי חייבים לברך. גם אם נהגו שלא להתעטף בטלית לפני הנישואין, מי שבוחר להתעטף בטלית מקיים בכך מצוה כמו כל אדם אחר, ומחוייב לברך עליה. אגב, מנהג אשכנז הקדום היה להתעטף בטלית כמו הספרדים וכך נהגו כל יוצאי קהילות מערב אירופה.
  2. אדם שרוצה לישון עם ציצית ילבש בלילה ציצית אחרת מזו שהוא רוצה ללבוש, כיון שהוא נכנס כאן לספק ברכות, וזה תלוי במחלוקתם של הראשונים אם בגד של יום שלבש בלילה חייב בציצית בלילה [להצד שחייב לא היה הפסק ואינו יכול לברך], לכן אם החליף ציצית אין בעיה ומברך על השניה ואם לא החליף, יבקש מחברו שיוציא אותו ידי חובה בברכתו. ראה משנה ברורה סי' ח ס"ק מב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה, האם מותר ללבוש את הציצית קודם שמברך ברכות התורה ואחר כך (לאחר שבירך ברכות התורה ) למשמש בציצית ולברך עליה?

  2. אפשר אבל לא בסיטואציה שישנת איתה בלילה. הורדת הטלית כדי ללבוש מיד שוב ולברך עליה – לא מועיל. ראה שו"ע ורמ"א ומשנה ברורה בסי' ח סעי' יב – יד.