האם יש עוד מקומות שספרדי יכול להתחתן עם שתי נשים?

בס"ד

שלום לרבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: שאל אחד ספרדי כך האם עוד היום יכול ספרדי להתחתן ב' נשים ספרדיות במדינת ערבי ששם החוק שכל אחד יכול להתחתן כמה נשים?

ואני מוסיף על שאלתו, האם רב אשכנזי יכול להיות המסדר קדושים? והאם א' מהנשים אשכנזיות, האם היא יכולה להתחתן עמו (שכבר יש לו אשה ספרדיה אחת) ?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע, היכן יש מנהג שהיום עדיין מתחתנים עם שתי נשים. גם במדינות ערב שקיימות שם קהילות יהודיות אין אנשים הנשואים עם שני נשים. והיום המנהג מחייב את כולם. מלבד אולי בתימן אלא שאני מפקפק מאד אם יש שם אנשים כאלה היום, (כמעט ואין יהודים שם היום, אבל ודאי שאין מספיק נשים עבור הגברים כדי שיהיו כאלה שיקחו 2…). בנוסף כידוע יש הרבה מקומות שנהגו שהחתן נשבע שלא לשאת שתי נשים.

אם היה מקום כזה היום שאפשר לשאת שתי נשים, אין בעיה לרב אשכנזי לחתן אותם משום שאין כאן לפני עיוור או מסייע משום שלתחן מותר לשאת שתי נשים. אבל לאישה אשכנזיה יהיה אסור משום שהגזירה מן הסתם היתה על כולם, כולל על הנשים שלא ינשאו לבעל שיש לו כבר אישה.