לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם סבתא יכולה להיות סנדקאית?

בס"ד
לכבוד הרב,
האם סבתא או קרובת משפחה מכובדת יכולה להיות סנדקאית?
תודה

תשובה:

שלום רב

אין לאשה לשמש כסנדקית במילת נכדה משום צניעות, כך כתב ברמ"א סי' רסה סעי' יא. ובשו"ת דברי מלכיאל ח"ד סי' פו אף הוסיף, שכיון שאשה אינה חייבת במצות מילה, והסנדק מסייע בקיום המצוה, אסור לתת לאשה לשמש בסנדקאות.

רוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובמקום שאין איש זולת המוהל והאמא, האם תוכל האם לשמש כסנדק?
    אכן זו אינה שאלה למעשה, אבל קראנו על מקרה דומה עם אחד מצדיקי הדורות הקודמים ועלתה זו השאלה.
    תודה