החובה ההדדית בין הבעל לאישה

אחת מסיבות קיום מצוות עונה היא משום שכתוב 'ושמח את אשתו אשר לקח' ,ואם קיום המצווה אינו משמח את האשה, ואף מעיק עליה יש פתרון לעניין???

תשובה:

שלום רב,

אכן כך, אם האישה אינה מעוניינת אין לבעל חיוב לקיים מצוות עונה כפי שכתב בשו"ע אבה"ע סי' עו. אולם העובדה שהדבר מעיק עליה אינה פוטרת את האישה מחובתה כלפי בעלה… לעצם הענין, יש אנשים מומחים בתחום אם זה בתחום הרפואי או הפסיכלוגי, וכדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע.

הצטרף לדיון

תגובה 1