קבורת תינוק שנפטר בן עשרה ימים

תינוקת שנפטרה בגיל 10 ימים לפני כ25 שנה – הורו להוריה החילונים שאין מתאבלים עליה וקבורתה תעשה ביחד עם אדם מבוגר שנפטר ולא ניתנו להורים פרטים אודות מקום קבורתה לא ציון ולא מצבה.
האם נכון הדבר? ואם לאו היש תיקון לדבר?

תשובה:

שלום רב,

תינוק שנפטר לפני היותו בן שלושים יום לא מתאבלים עליו והוא נחשב לנפל. כמובן שקוברים גם את הנפלים. אבל יש חברות קדישא למיטב ידיעתי בעיקר ירושלים שלא אומרים להורים היכן הוא נקבר, ולוקחים אותו כשיש לוייה לאדם מבוגר, ואז קוברים אותו במקום המיועד לנפלים. או לתינוקות. שורש המנהג לפי מה ששמעתי טמון בכך שבעבר בירושלים התמותה של התינוקות היתה גדולה מאד, לכן הנהיגו שלא לומר להורים כדי שיפסיקו להתאבל.. אבל יש מקומות שכן אומרים להורים היכן הוא נקבר. הכל תלוי במנהג החברה קדישא.

לעניות דעתי, אם לא אמרו להם, גם לא יגידו להם היום.. לאחר כל כך הרבה שנים. אבל ההלכה היא שאין מתאבלים עליהם. כך שלא שייך לעלות לקבר ולומר קדיש וכד'.